“Comentarii încrucișate despre cruce, Sfânta cruce”

Luna Martie este luna emoțiilor pozitive. ❤
În premieră absolută, astazi au fost tipărite primele exemplare ale cărții “Comentarii încrucișate despre cruce, Sfânta cruce”.
Acesta este primul număr al colecției “De vorba cu Părintele Cristian Deheleanu” apărut la Editura Interstelar. ??
Vă redau câteva mici paragrafe din carte:
Damian T.V. Deheleanu: Blagosloviți!.. Aș avea o…
Pr. Cristian Deheleanu: Într-o întrebare bine și corect pusă, se află 75% din răspuns. Pe de altă parte, ce nu este rânduit să afli aici, vei află după moarte.
[…]
D.D.: Cum privești meditația în confesiunea creștin ortodoxă?
Pr.C.D.: O văd foarte simplu. Să simți că Dumnezeu te iubește! Dacă nu simți asta, ești un nimic! Trăiești degeaba! În momentul în care simți că Dumnezeu te iubește, ești salvat! În momentul în care îi ceri tot timpul „Doamne, vreau sănătate, vreau bani, vreau asta etc”, vrei un…! Înțelege că ți-a rânduit un lucru, mulțumește-te cu el și zi mersi că ești în viață. Înseamnă că ai un rol pe lumea asta. Altfel erai dispărut! Cu rugăciuni, cu nerugăciuni, cu acatiste, fără acatiste, cu meditație, fără meditație, ești un nimic. Dacă nu ai înțeles treaba asta, nici nu exiști.
[…]
“Dar, să revenim la Crucea lui Christos.
Să ignorăm pentru moment venerarea crucii la daci (premoniție sacrosanctă) și să ne gândim la Cruce ca punct de comuniune și comunicare al materiilor și energiilor văzute și nevăzute.”